Energie besparen doe je eenvoudig

Is jouw maandelijkse factuur veel te hoog? Besparen kan op vele manieren. Het is belangrijk om te weten waar het grootste deel van jouw energie naartoe gaat en hoe je dit kan aanpakken.

  1. Lijst jouw apparaten op en kijk eens welke apparaten misschien eens aan vervanging toe zijn. Nog een oude diepvries of koelkast staan? Vervang hem dan door een energie vriendelijke versie op maat van jouw behoeften. Een te grote en oude diepvries is duurder dan je zou denken. Ga dus zeker op zoek naar de grootste verbruikers in je huis, de nieuwe toestel betalen zichzelf terug door hun zuinige verbruik.
  2. Hangt jouw huis nog vol met halogeen lampen? Stap dan zeker over naar LED verlichting. Zeker als uw lampen lang aanstaan kan dit een wereld van verschil betekenen op jouw energiefactuur.
  3. Heeft u een elektrische boiler hangen die al jaren meegaat? Kijk dan zeker eens naar de alternatieven zoals een warmtepompboiler of een energie vriendelijker model.

Doe de test en kijk hoeveel je kan besparen. Achteraf heb je een duidelijke inschatting van u verbruik. Met bovenstaande tips kan je vaak al genoeg besparen voor een kleinere zonnepanelen-installatie.

Heb je nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren voor een beter energiebeleid bij jouw thuis om zo beter te kunnen inspelen op jouw energiebehoeften.