Vermogensgaranties bij zonnepanelen.

Dat zonnepanelen door de loop der jaren in vermogen afnemen weten we al langer dan vandaag. De keuze van de juiste panelen is daarom heel belangrijk. Zonnepanelen worden tegenwoordig verwacht om minstens 25 jaar mee te gaan. Vele fabrikanten voorzien reeds een productgarantie van 25 jaar.

Bij het aanschaffen van een zonnepanelen-installatie kijkt u best even vooruit. Hoe gaat mijn energieverbruik in de toekomst evolueren? Doe ik aan gezinsuitbreiding of gaat er iemand het huis uit? Komt er een elektrische wagen of een hybride wagen?

Dit zijn allemaal zaken die een grote rol spelen in uw energieverbruik. Met dat in het achterhoofd moet je ook beseffen dat uw zonnepanelen na 25 jaar geen 100% rendement meer zullen geven. Een gemiddelde kwalitatieve module zit al rap aan 80% – 85% rendement na 25 jaar. Dat wil zeggen dat uw opgewekte energie tot 20 % lager zal zijn dan in de eerste jaren.

Bij Galileo energy zoeken wij voor u de panelen van de hoogste kwaliteit, de hoogste vermogens en vermogensgarantie.

LG behoort tot een van ons meest verkochte merken. Zij bieden sinds begin 2019 een vermogensgarantie tot 90.8% na 25 jaar.

voorbeeld situatie:

MerkVermogensgar. 25 jopbrengst na 1j.opbrengst na 25j.verschil
LG90.8%4500 kwh4086 kwh414 kwh
Ander82.5%4500 kwh3712 kwh788 kwh

Het verschil tussen de twee installaties wordt enkel groter. Na 25 jaar is er tussen beide situaties al een verschil van 374 kwh per jaar. Zorg dat je u op voorhand voldoende laat informeren voor een installatie die het meeste aansluit op uw energiebehoeften/verwachtingen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg ons deskundig advies.