Laadpalen

De opkomst van de elektrische wagen vraagt een slimme en veilige laadinfrastructuur. Zorgeloos laden kan bij het thuiskomen of op het werk.

Overzicht fiscale voordelen van laadpalen:

  • Fiscaal voordeel particulieren: het wetsvoorstel voorziet vanaf een belastingvermindering van 45%, vanaf 1 september 2021. Met de nieuwe regeling kan je maximaal 1.500 euro per laadpaal inbrengen in de belastingen, ook al kost de laadpaal meer. Het financiële voordeel bedraagt dus maximaal 450 € ( = 30% van 1.500 €). Opgelet: vanaf 2024 wordt het voordeel afgebouwd naar 15% . Voorwaarden om in aanmerking te komen voor het financiële voordeel: de laadpaal heeft een slimme sturing en wordt bevoorraad met groene stroom.
  • Fiscaal voordeel bedrijven: het wetsvoorstel voorziet een aanzienlijk belastingvoordeel voor bedrijven. Vanaf 1 september 2021 tot 31 december 2023 kunnen bedrijven rekenen op maar liefst 200% belastingaftrek. Van 1 januari 2023 tot 31 augustus 2024 daalt het belastingvoordeel tot 150%.

onze laadpalen:

Wallbox

De meest compacte oplader op de markt. verkrijgbaar met een kabel van 5 m en 7 m.

Fronius Wattpilot

De laadpaal van Fronius is eenvoudig in gebruik en communiceert met de Fronius omvormer.

SMA

Met de SMA EV Charger laden eigenaars van zonnestroominstallaties hun elektrische voertuigen intelligent en duurzaam op. Want het opladen van elektrische voertuigen met zonnestroom beperkt de aanschafkosten via het net tot een minimum.