Omvormers

In functie van de wensen van de klant, bepalen we de meest geschikte omvormer. Hiervoor werken we met twee Europese topmerken. Fronius en SMA, hieronder lichten we deze toe.

Fronius

Fronius omvormer

Fronius maakt als pionier al enkele jaren de meest performante hybride omvormers op de markt. Dit veelzijdig toestel laat toe om twee kringen zonnepanelen aan te sluiten al dan niet met een thuisbatterij en/of een laadpaal. 

 • In Europa (Oostenrijk) geproduceerd
 • Duurzaam ontwikkeld en geproduceerd
 • Via het PV point kan een noodstroomcontact eenvoudig worden aangesloten

Veelzijdigheid inbegrepen

De energiebeheerfuncties in onze omvormers besparen tijd en geld. Het slimme apparaatontwerp in combinatie met onze intelligente software maakt een snelle en flexibele installatie en een maximale opbrengst mogelijk, zelfs als de zonnepanelen in de schaduw liggen. Tegelijkertijd verlengt de geïntegreerde actieve koeling de levensduur waardoor uw klanten gerust kunnen zijn over hun investering.

Fronius Gen24+
Fronius Gen24+ (bron: www.fronius.com)

Ingebouwde vrijheid

De Fronius GEN24 en de Fronius GEN24 Plus kunnen volledig op uw behoeften worden afgestemd, zodat uw klanten voor wat betreft stroom zo zelfvoorzienend kunnen zijn als ze zelf willen. De twee omvormers beschikken hiervoor over open interfaces. Deze maken de integratie en besturing van componenten van Fronius of andere leveranciers bijzonder eenvoudig.

De Fronius GEN24 en Fronius GEN24 Plus beschikken over een groot aantal functies die zelfvoorzienendheid voor wat betreft stroom rendabel maken.

Altijd de juiste oplossing: met of zonder Plus

De Fronius GEN24 en Fronius GEN24 Plus zijn twee krachtige omvormers binnen ons productportfolio. 

 • Zelf stroom opwekken in plaats van stroom van het stroomnetwerk afnemen 
 • Geld besparen in plaats van uitgeven aan een hoge stroomrekening
 • Zonne-energie flexibel gebruiken – overdag en ’s nachts
 • Geïntegreerde basisnoodstroomfunctie PV Point
 • Mogelijkheid tot het installeren van een full back up systeem

Fronius voor de vijfde keer bij de besten

De Fronius GEN24 Plus en BYD Battery-Box Premium: Dit duo behaalde opnieuw een toppositie in de Electricity Storage Inspection van 2024. De Electricity Storage Inspection die jaarlijks door de Hochschule für Technik und Wirtschaft (HTW) in Berlijn wordt uitgevoerd, geldt als het belangrijkste onderzoek naar de systeemefficiëntie van PV-opslagsystemen in Europa. Het duo heeft ook dit jaar voor de vijfde keer op rij indruk gemaakt met zijn uitzonderlijke efficiëntie.

Meer info over de energy storage inspection > 

Duurzaam vanaf het begin

Van advies tot installatie en onderhoud: met de Fronius GEN24 en Fronius GEN24 Plus profiteren installateurs direct vanaf het begin van alle voordelen. De duurzame producteigenschappen, zoals het gebruik van 100% gerecycled aluminium in het koellichaam of de repareerbaarheid, zijn sterke argumenten in het verkoopgesprek met klanten. Installatie en configuratie zijn kinderspel – en onderhoud via de app vormt de basis voor tevreden klanten die verzekerd zijn van minimale uitvaltijden en maximale opbrengst.

PV-INSTALLATIEMONITORING MET FRONIUS SOLAR.WEB

Fronius Solar.web is niet alleen een professionele monitoringtool die installateurs op elk gewenst moment van actuele installatiegegevens voorziet, maar biedt ook uitgebreide analysefuncties die individueel advies en een continue optimalisatie van de PV-installatie mogelijk maken. 

Zowel eigenaren van PV-installaties en wij als installateur kunnen met behulp van de online tool altijd en overal belangrijke gegevens bekijken, zoals het vermogen van de betreffende installatie, de actuele dagwaarden, de PV-opbrengst en het energieverbruik. 

Dankzij de automatische berichten kunnen storingen in de installatie snel worden herkend en verholpen. Op deze wijze wordt de uitvaltijd tot een minimum beperkt en de opbrengst gemaximaliseerd.

De voordelen in vogelvlucht

 • Functiecontrole: op elk gewenst moment in Solar.web actuele installatiegegevens opvragen.
 • Opbrengst- en verbruiksanalyse: snel bepalen of uitbreiding van de installatie met bijvoorbeeld een accuopslag of Ohmpilot voordelen voor u heeft.
 • Snelste service op de markt: Solar.web helpt u uw klanten de beste service te bieden.
 • Maximale flexibiliteit: toegang via uw computer of altijd en overal via de app.

FUNCTIES IN SOLAR.WEB 

 • functies in Solar.web
 • 100% gratis
 • Gebruiksvriendelijke weergave van actuele energiestromen
 • Weergave van dagverloopcurves met betrekking tot de productie en het verbruik van de afgelopen drie dagen
 • Weergave van de productie en het verbruik op dag-, maand- en jaarniveau gedurende de gehele levenscyclus van de PV-installatie
 • Gedetailleerde analysemogelijkheden van de PV-installatie gedurende de gehele levenscyclus van de installatie
 • Een groot aantal PV-installaties eenvoudig beheren
 • CSV-export van eigenverbruiksgegevens
 • Automatische berichten en periodieke rapporten
 • Mogelijkheid om altijd en overal op afstand updates uit te voeren
 • Ohmpilot en simulatie van accuopslag 
 • Automatische updates van alle Fronius-systeemcomponenten 

Fronius Solar.web gebruiken

Solar.web is een online tool die na registratie eenvoudig en gratis op de computer of onderweg via de app op tablet of smartphone kan worden gebruikt. 

Het systeem ontvangt de gegevens van de in de inverter geïntegreerde datacommunicatie-eenheid die via een LAN- of WLAN-verbinding alle vereiste gegevens aan Fronius Solar.web doorgeeft. 

De datacommunicatiefunctie is standaard in de modellen van de SnapINverter- en GEN24 Plus-serie geïntegreerd. Om het stroomverbruik te kunnen bekijken, is een Fronius Smart Meter vereist. 

monofasedriefase
Primo (gen24+)3 – 5 kW
Symo (Gen24+)3 – 10 kW
Symo advanced /
Eco
10 – 27 kW
Tauro50 – 100 kW

Naast Fronius plaatsen we ook SMA omvormers.

SMA

SMA omvormer

Word uw eigen groene stroomleverancier

Met het nieuwe SMA Home Energy Solution kunt u uw energiekosten direct en permanent aanzienlijk verlagen. Gebruik de oneindige energie van de zon om gratis en milieuvriendelijke zonnestroom te genereren. Zo wordt u onafhankelijk van stroomleveranciers en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over stijgende energieprijzen.

Van stroomverbruiker tot eigen groene stroomleverancier

Het genereren en verbruiken van uw eigen stroom is beter dan het kopen van dure netstroom. Daarom zijn de energiesystemen van SMA gespecialiseerd in het optimaal benutten van de gegenereerde zonnestroom in het gehele huis. Alleen het gedeelte dat niet in huis kan worden gebruikt of opgeslagen, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvangt u een terugleververgoeding.

In de toekomst zult u ook in staat zijn om zonnestroom vrij op de markt te verhandelen. Met het SMA Home Energy Solution beschikt u over de technische voorwaarden voor de energiemarkt van de toekomst.

 • Tot wel 35% minder energiekosten
 • Minder last van stijgende energieprijzen
 • Persoonlijke bijdrage aan klimaatbescherming en behoud van grondstoffen
 • Extra inkomsten door teruglevering

SMA shadefix

Hoogste energieopbrengst in alle omstandigheden

Zonnestroominstallaties worden geïnstalleerd op plaatsen waar ze zo veel mogelijk zonlicht in stroom kunnen omzetten. Maar het valt niet altijd te voorkomen dat dakkapellen, schoorstenen of bomen tijdelijk een schaduw op de zonnepanelen werpen. Dat vermindert de energieopbrengst.

Daarom hebben wij SMA ShadeFix ontwikkeld, een software die de opbrengst in alle omstandigheden optimaliseert. En het beste is: SMA ShadeFix is gratis in SMA omvormers geïntegreerd.

Sunny Portal of Sunny Portal powered by ennexOS, wat zit er achter deze naam?

ennexOS is een sectoroverschrijdend platform voor de bewaking van energiestromen via Sunny Portal powered by ennexOS. Oorspronkelijk werd het ontworpen voor commerciële en industriële toepassingen met de SMA Data Manager.

SMA maakt de functies van ennexOS nu beschikbaar voor alle nieuwe zonnestroominstallaties.

Vanaf nu kun je alle functies van dit unieke professionele platform gebruiken.

Sunny Portal Powered by ennexOS visualiseert alle opbrengstgegevens overzichtelijk en comfortabel.

 • Live gegevens over de installatiestatus
 • Informatie over de energiestroom
 • Statusinformatie over alle apparaten van de installatie
 • Eenvoudig overzicht van pv-vermogen en opbrengst
 • Aanvullende informatie afhankelijk van de installatieconfiguratie

Kortom biedt Galileo-energy een passende omvormer voor elke situatie.

Heb je een klein verbruik of verbruik je juist heel veel? Ben je Kmo of particulier voor iedereen hebben we een passend toestel in ons gamma.

monofasedriefase
Sunny boy1,5 – 5 kW
Sunny tri-power (X)3 – 25 kW
Core 150 kW