Oogst de kracht van de zon

Oogst de kracht van de zon, dag en nacht met het batterij-opslagsysteem van Galileo-energy.

Een premium energie-opslagsteem van Galileo-energy bestaat steeds uit een combinatie van onze zonnepanelen van Bauer of Jinko met een Fronius Gen24 omvormer en BYD HVS of HVM thuis batterij en/of een Fronius laadpaal

Onze Fronius omvormers zorgen daarbij voor een slimme besturing van de thuisbatterij & laadpaal en garanderen zo een maximaal rendement, een langere levensduur en maximale veiligheid van de batterij.

Met de batterij van BYD kan je van 5.12kWh tot meer dan 60kWh aan batterijvermogen aansluiten. Daarmee kunnen we zowel particuliere woningen als kleine bedrijven van opslagsystemen voorzien.

🔋 Breng een revolutie teweeg in uw energiebeheer:

Zeg vaarwel tegen onvoorspelbare energierekeningen en hallo tegen controle met de hulp van Galileo-energy!

Met de BYD thuisbatterijen stellen we, je in staat overtollige energie die overdag door zonnepanelen wordt gegenereerd, te benutten en op te slaan. Geniet je van de flexibiliteit van het gebruik van opgeslagen energie tijdens piekuren, waardoor u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en je de controle krijgt over uw elektriciteitsverbruik.

voorbeeld uit het solarweb portaal van Fronius

Daarnaast implementeert Fronius binnenkort ook de dynamische day-ahaed elektriciteitsprijzen om nog meer rendement te halen uit jouw thuis batterij. Deze technologie zal je toelaten om, op dagen met te weinig zonlicht, toch je batterij op te laden op het moment dat de stroomprijzen laag zijn.

📈 Slim energiebeheer:

Het intelligente energiebeheersysteem van Fronius, in combinatie met een BYD batterij en/of Fronius laadpaal past zich aan uw levensstijl en elektriciteitsverbruikspatronen aan.

Geniet van het gemak van realtime monitoring en controle via gebruiksvriendelijke interfaces, mobiele apps en naadloze integratie met smart home-platforms.

Optimaliseer moeiteloos uw energieverbruik en bespaar zowel geld als hulpbronnen.

🌿 Groen, schoon en duurzaam:

Fronius en BYD zetten zich in voor milieubeheer en onze gecombineerde systemen van zonnepanelen, thuisbatterijen en/of laadpaal-systemen dragen bij aan een schonere planeet.

Dat doen we door het maximaal benutten van de bebouwde oppervlakte. En vervolgens de elektriciteit lokaal op te slaan en pas te gebruiken als er vraag naar is. Hierdoor wordt je minder afhankelijk van de grote energieleveranciers.

Boverndien bieden BYD’s lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4)-batterijen een aantal interessante voordelen:

  • LiFePO4 accu’s hebben geen onderhoud nodig: Het ‘Battery Management System’  of BMS zorgt ervoor dat alle cellen evenredig en gebalanceerd geladen worden.
  • Onze Fronius omvormers beschermen de batterijen tegen volledige diepontlading en kunnen, indien nodig, de batterijen gedwongen opladen.
  • De BYD battery boxen halen tot 6000 cycli met beperkt rendementsverlies
  • Hoge energiedichtheid.
  • De batterijen bevatten geen giftige zware metalen.

🛡️ Betrouwbaarheid waarop u kunt vertrouwen:

Gesteund door de gerenommeerde reputatie van Fronius en BYD op het gebied van kwaliteit en innovatie, zijn onze thuisbatterijsystemen ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Profiteer van de modernste veiligheidsfuncties, geavanceerd thermisch beheer en een robuuste constructie die de lange levensduur en betrouwbaarheid van uw energieopslagoplossing garandeert.

Benieuwd naar wat Galileo-energy voor jou kan betekenen? Vraag nu jouw offerte op maat aan en krijg bezoek van één van onze energie-adviseurs.

Digitale meters en zonnepanelen

Na heel wat onduidelijkheden, heeft de Vlaamse regering een akkoord bereikt rond de uitrol van de digitale meter bij zonnepaneleneigenaars. De uitrol van de digitale meters kan zoals gepland vanaf 1 juli 2019 starten bij eigenaars van zonnepanelen.

Het huidige voorstel van verplichte installatie bij zonnepaneleneigenaars dat nog goedgekeurd moet worden door het Vlaams Parlement en VREG heeft impact op 2 luiken.

Luik elektriciteitsprijs

Mensen die zonnepanelen hebben geïnstalleerd voor 31 december 2020 zouden voor 15 jaar in een compensatieregeling vallen te rekenen vanaf het moment van de indienstname van de installatie. Deze compensatieregeling houdt in dat het systeem van de terugdraaiende teller behouden blijft voor het luik elektriciteitsprijs.

Bij installatie van een digitale meter bij zonnepaneleneigenaars blijft het systeem van de terugdraaiende teller behouden voor het luik elektriciteitsprijs. Uw digitale meter draait dan visueel niet meer terug, maar u behoud het voordeel zoals dat bij een terugdraaiende teller was. In de zomer wekt u meer elektriciteit op dan u verbruikt, dit overschot wordt dan in de winter aangesproken (een moment waarop u zonnepanelen minder opwekken dan wat u verbruikt). U blijft het voordeel behouden dat u de elektriciteit die u zelf hebt opgebouwd, niet moet betalen aan de leverancier. U neemt dit dan af van het overschot dat u in de zomer hebt opgebouwd.

Luik distributienettarieven

Naast de prijs van de elektriciteit, betaalt u ook nog voor het gebruik van het net. Hoe de nettarievenvia de digitale meter aangerekend worden, zowel voor gezinnen met als gezinnen zonder zonnepanelen, is de bevoegdheid van de VREG.

Mensen die zonnepanelen hebben geïnstalleerd voor 31 december 2020 hebben de keuze:

  • ofwel kiezen ze ervoor om 15 jaar in een compensatieregeling  te vallen te rekenen vanaf het moment van de indienstname van de installatie. Deze compensatieregeling houdt in dat het systeem van de terugdraaiende teller met prosumententarief behouden blijft voor het luik distributienettarieven.
  • ofwel kiezen ze voor de aanrekening van een distributienettarief op basis van de werkelijke hoeveelheid elektriciteit die u van het net afneemt. Met een digitale meter worden uw afname en injectie apart gemeten en zal u nettarieven betalen op basis van alle elektriciteit die u van het net afneemt. Het wordt dan belangrijk om zoveel mogelijk elektriciteit te verbruiken op het moment dat uw zonnepanelen deze opwekken en dus zo weinig mogelijk af te nemen van het net. Dat heet zelfconsumptie of direct verbruik. Hoe meer zelfconsumptie, hoe minder afhankelijk u bent van het distributienet en hoe minder distributiekosten u betaalt. De mate van zelfconsumptie en het effect van die digitale meter op het distributienettarief dat u als zonnepaneleneigenaar zal moeten betalen, is moeilijk in te schatten. Daarom ontwikkelde de VREG een simulator zodat een zonnepaneleneigenaar een inschatting krijgt van de impact van de plaatsing van een digitale meter.

Personen die vanaf 1 januari 2021 zonnepanelen installeren, kunnen niet kiezen voor de de compensatieregeling van 15 jaar. Ze zouden gebruik kunnen maken van een ‘terugleververgoeding’. Prosumenten die het teveel aan opgewekte stroom op het distributienet zetten, zullen daarvoor een vergoeding kunnen krijgen. Wie vandaag al zonnepanelen heeft en dus 15 jaar recht heeft op het voordeel van een terugdraaiende teller, kan op elk moment overschakelen naar deze nieuwe terugleververgoeding.

Bron: https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/elektriciteit-en-aardgas/de-digitale-energiemeter

Een laadpaal bij jou thuis

laadpaal fronius

Het elektrische wagenpark groeit snel. Meer mensen stappen over op elektrische auto’s. Publieke laadstations worden massaal geplaatst om de transitie te versnellen. Desondanks kan je nog steeds het best thuis laden aan jouw eigen tarieven en/of via de zon.

Onze Fronius laadpalen zijn volledig geïntegreerd in de app, hierdoor het je een duidelijk zicht waar jouw energie naartoe vloeit.

Voordelen van het combineren van fotovoltaïsche energie en e-mobiliteit:

  • Het verhogen van het eigen verbruik van zonne-energie
  • Een sneller rendement op de investering voor het fotovoltaïsche systeem en voor de elektrische auto
  • De meest betaalbare elektriciteit voor de elektrische auto
  • Minder energie uit het elektriciteitsnet halen

Sta je op punt een elektrische wagen te kopen of is hij al besteld?

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Duurzame Energie voor de Toekomst: De Installatie van Bauer zonnepanelen met Fronius GEN24+ Omvormer en BYD Batterij

Glas glas 430Wattpiek

In de wereld van duurzame energie verleggen innovatieve technologieën steeds de grens om de overgang naar hernieuwbare bronnen te versnellen. Deze recente installatie illustreert deze vooruitgang perfect: het plaatsen van 30 Bauer glas-glas zonnepanelen, gekoppeld aan een Fronius Symo GEN24+ 10.0 omvormer en een BYD 22kW batterij.

De Bauer glas-glas zonnepanelen bieden een uitzonderlijke rendement, maar ook duurzaamheid en een lange levensduur. Dankzij het glas-glas ontwerp zijn ze bestand tegen extreme weersomstandigheden en hebben ze een lagere degradatie in vergelijking met traditionele zonnepanelen. Onze Bauer glas glas zonnepanelen zijn daardoor een uitstekende investering zijn voor de lange termijn.

De Fronius GEN24+ omvormer is een state-of-the-art toestel dat een optimale integratie van zonne-energie in jouw woning en/of bedrijf mogelijk maakt. Het is het hart van de installatie en fungeert als een slim energiebeheersysteem. Met geavanceerde monitoring- en besturingsfuncties optimaliseert het systeem het energieverbruik en maximaliseert de zelfvoorziening van het huishouden.

Om de opgewekte energie nog efficiënter te benutten, is een BYD 22kW batterij geïnstalleerd. Deze cobalt-vrije lithium-ijzer-fosfaat LFP – LiFe(PO4) batterij biedt een indrukwekkende opslagcapaciteit. De batterij kan overtollige energie opslaan voor gebruik tijdens korte periodes met weinig zonlicht of piekuren. Met een batterij zorg je dat de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet wordt verminderd en de energiezekerheid wordt verhoogd.

Samen vormen deze componenten een geavanceerd en volledig geïntegreerd systeem dat niet alleen zorgt voor schone en duurzame energieopwekking, maar ook de energie-efficiëntie maximaliseert en de energieonafhankelijkheid van het huishouden vergroot.


Heeft u ook interesse in een project op maat van jouw behoeftes? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

All black Bauer

Voor deze energetische verbouwing werden 15 Bauer 405 Wp all black panelen geplaatst.
Een extra kring werd reeds voorzien ter uitbreiding.

Als omvormer kozen we hier voor een Fronius Symo Gen24+ 6.0. Deze heeft als mogelijkheid nog 5 panelen toe te voegen op het plat dak en een BYD thuisbatterij aan toe te voegen.

BYD, een betrouwbare fabrikant van oplaadbare batterijen, biedt hoogwaardige energieopslagoplossingen die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met zonnestroom installaties.

Fronius Symo Gen24+ 6kW

50 kVA

Voor een nieuwbouw magazijn te Jabbeke werden 152 Jinko 445Wattpiek panelen geplaatst.

152 Jinko Tiger 445Wp
Alles werd ter plaatse gemonteerd

Voor de ballast werd de software gebruikt van onze fabrikant (k2).

Fronius Wattpilot

De klant koos een houten statief om op te gaan in de omgeving.

De Fronius wattpilot kan worden opgevolgd in de solarweb app.
Hierbij komt alles samen in 1 overzichtelijk portaal van Europese bodem.

Met deze lader kan de klant tot 22kW laden per uur. (indien de wagen dit ondersteunt).

Gegevensbeveiliging in PV systemen?

Gegevensbeveiliging is een cruciaal onderwerp voor alle infrastructuur, inclusief PV-systemen. Met de laatste media-aandacht in België krijgt dit onderwerp eindelijk de aandacht die het verdient. Bij Fronius zijn ze meer dan blij dat u als klant bij hen aan de veilige kant zit – dankzij onze gecertificeerde beveiligingsstandaarden die ze hebben ingesteld. 
Waar we vooral trots op zijn? De servers staan in Oostenrijk en de cloud computing-faciliteiten bevinden zich alleen in Europa. Dit onderscheidt Fronius van de concurrentie.

Lees het volledige bericht via onderstaande link:

Beveiliging waarop u kunt vertrouwen met Fronius – hoge beveiligings- en kwaliteitsstandaarden

Chinese omvormers domineren wereldwijd

Afgelopen dinsdag (28/11) bleek dat Chinese omvormers wereldwijd en ook in België de markt domineren. Hierdoor geven we de macht aan China om ons elektrisch net sterk te kunnen beïnvloeden. Sinds mei 2023 zijn meer dan 50% van de zonnestroom installaties in België geplaatst met een Chinese omvormer.

Als installateur van zonnepanelen werken wij al geruime tijd met de merken Fronius en SMA. Beide merken zijn van Europese bodem. Onze voorkeur gaat steeds uit naar Fronius die zowel met hun productie als met hun data in Europa blijven. Daarnaast plaatsen wij nog steeds het duitse SMA. Een vaste waarde in de solar industrie.

De keuze wordt steeds bepaald door de klant. Wij kiezen bewust voor Europese merken. We merken dat het prijsverschil voor velen doorslaggevend is. Onze klanten kiezen bewust voor kwaliteit van ‘eigen bodem’ ook al betalen ze iets meer dan de doorsnee Chinese tegenhangers. Wij ondervinden dat de service bij de Europese merken een stuk sneller en beter is dan bij de Chinese merken.

Als meerdere installateurs onze visie delen, zal de machtspositie van China op ons elektriciteitsnet afnemen.

Meer info over de Chinese invloed op de solar industrie op VRTNWS .

Interesse in onze werking met Europese merken? Vraag dan vandaag nog een offerte op maat aan.