Duurzame Energie voor de Toekomst: De Installatie van Bauer zonnepanelen met Fronius GEN24+ Omvormer en BYD Batterij

In de wereld van duurzame energie verleggen innovatieve technologieën steeds de grens om de overgang naar hernieuwbare bronnen te versnellen. Deze recente installatie illustreert deze vooruitgang perfect: het plaatsen van 30 Bauer glas-glas zonnepanelen, gekoppeld aan een Fronius Symo GEN24+ 10.0 omvormer en een BYD 22kW batterij.

De Bauer glas-glas zonnepanelen bieden een uitzonderlijke rendement, maar ook duurzaamheid en een lange levensduur. Dankzij het glas-glas ontwerp zijn ze bestand tegen extreme weersomstandigheden en hebben ze een lagere degradatie in vergelijking met traditionele zonnepanelen. Onze Bauer glas glas zonnepanelen zijn daardoor een uitstekende investering zijn voor de lange termijn.

De Fronius GEN24+ omvormer is een state-of-the-art toestel dat een optimale integratie van zonne-energie in jouw woning en/of bedrijf mogelijk maakt. Het is het hart van de installatie en fungeert als een slim energiebeheersysteem. Met geavanceerde monitoring- en besturingsfuncties optimaliseert het systeem het energieverbruik en maximaliseert de zelfvoorziening van het huishouden.

Om de opgewekte energie nog efficiënter te benutten, is een BYD 22kW batterij geïnstalleerd. Deze cobalt-vrije lithium-ijzer-fosfaat LFP – LiFe(PO4) batterij biedt een indrukwekkende opslagcapaciteit. De batterij kan overtollige energie opslaan voor gebruik tijdens korte periodes met weinig zonlicht of piekuren. Met een batterij zorg je dat de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet wordt verminderd en de energiezekerheid wordt verhoogd.

Samen vormen deze componenten een geavanceerd en volledig geïntegreerd systeem dat niet alleen zorgt voor schone en duurzame energieopwekking, maar ook de energie-efficiëntie maximaliseert en de energieonafhankelijkheid van het huishouden vergroot.


Heeft u ook interesse in een project op maat van jouw behoeftes? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.