Wat verwacht u van uw installatie?

Tegenwoordig bestaat een PV-installatie niet enkel meer uit zonnepanelen die via een omvormer stroom produceren. Wat steeds belangrijker wordt, is het inzicht in uw verbruiksprofiel. Met de digitale meter voor de deur is een hoog eigen verbruik een grote troef.

Wat zijn uw mogelijkheden?

  1. De klassieke PV-installatie: Zonnepanelen gecombineerd met een omvormer waar nog een scherm is ingebouwd. Op deze manier volg je de installatie op via de omvormer.
  2. De moderne PV-installatie: Zonnepanelen gecombineerd met een omvormer die verbonden is met het internet. Op deze manier volg je de installatie op via het portaal van de gekozen omvormer. Hierdoor volgen wij uw installatie ook op en kunnen wij snel inspelen op eventuele problemen.
  3. De toekomst gerichte PV-installatie: Zonnepanelen, omvormer (geconnecteerd met het internet) met daar een smart-meter op aangesloten. Op deze manier heb je een gedetailleerd zicht op alle verbruikers in huis. Hierdoor kan je perfect inschatten hoe groot je toekomstige batterij moet zijn.
  4. De future proof installatie: Zonnepanelen, omvormer (geconnecteerd met het internet), smart-meter met een slimme sturing. Hierbij kijken we verder dan de PV-installatie op zich. Met een slimme sturing kan je energie gaan verbruiken op het moment dat deze aanwezig is. Uw wasmachine gaat bijvoorbeeld draaien wanneer er het meeste stroom wordt geproduceerd.

Afhankelijk van uw noden en wensen, kies je uw gewenste installatie. Zolang men kan genieten van de voordelen van een terugdraaiende teller, zijn optie 1 en 2 voldoende. Met de digitale meter in het achterhoofd, is optie 3 een grote meerwaarde.

vb; smart meter

Eenmaal de digitale meter er is en deze ook geen dienst meer doet als terugdraaiende teller, wordt optie 4 het meest interessant.

vb. future proof

Weet u niet goed welk systeem voor u het beste is? Neem gerust contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan en wij helpen u bij het maken van de juiste beslissing.